Audemars Piguet Royal Oak

Introductie: De Audemars Piguet Royal Oak

De Audemars Piguet Royal Oak is een luxe horloge dat voor het eerst werd uitgebracht in 1972. Het is vernoemd naar de HMS Royal Oak, een Brits oorlogsschip dat in 1939 door de Duitsers tot zinken werd gebracht. De Royal Oak heeft een uniek design met een achthoekige lunette en zichtbare schroeven op de behuizing. Het is gemaakt van roestvrij staal en is waterdicht tot 100 meter. De Royal Oak wordt aangedreven door een automatisch uurwerk en heeft een gangreserve van 42 uur. Het is verkrijgbaar in verschillende stijlen, waaronder Rose Gold, Yellow Gold en Platinum.

Het ontwerp van de Royal Oak: eigentijds en tijdloos

De Royal Oak is ontworpen door Gérald Genta en was ’s werelds eerste luxe stalen sporthorloge. De Royal Oak heeft een uurwerk dat bekend staat om zijn uitzonderlijke nauwkeurigheid en vakmanschap. Het uurwerk is in eigen huis ontworpen en vervaardigd en is een van de meest gewaardeerde ter wereld. Het horloge heeft een lange geschiedenis als het wordt gedragen door enkele van de meest invloedrijke mensen ter wereld, en het is vandaag de dag nog steeds populair.

De Audemars Piguet Royal Oak, geïntroduceerd in 1972, was een revolutionair uurwerk. De achthoekige ring en zichtbare schroeven waren anders dan al het andere op de markt, en het horloge werd al snel een icoon. In de daaropvolgende jaren is de Royal Oak geüpdatet en opnieuw ontworpen, maar het basisontwerp blijft ongewijzigd. Tegenwoordig is het nog steeds een van de populairste horloges van Audemars Piguet en heeft het talloze imitaties geïnspireerd.

De Royal Oak is meer dan alleen een horloge; het is een stukje geschiedenis. Het was het eerste luxe uurwerk dat de prijs van $ 1.000 doorbrak en het hielp Audemars Piguet tot een toonaangevend merk op de markt voor luxe horloges te maken. Meer dan 40 jaar na zijn debuut is de Royal Oak nog steeds populair bij verzamelaars en liefhebbers.